Make your own free website on Tripod.com
« April 2018 »
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
My Blog
Saturday, 13 October 2012
Budapesten is egyre népszerűbb a fogbeültetés

Üdvözöllek a blogmon, Kedves Látogató! Ezt a blogot eazlrt hoztam létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteimet, tapasztalataimat megoszthassam Veletek. Az egészséges életmódból pedig következik a természetes szépség is.

Ebbe a témakörbe tartozik fogaink egészsége is, ez szolgáltatja most az első bejegyzésem témáját is. A fogpótlás területén jelentős technológiai fejlődés ment végbe az elmúlt évtizedben, mind az alkalmazott anyagok területén, mind a beavatkozások módjában. Ma már nem szükséges többé a szomszédos ép fogakat károsítani, ha az evesztett fogaink helyett őjat szeretnénk, Korábban ez csak hidak építésével volt megvalósítható, ehhez azonban le kellett köszörülni a hiányzó fog melletti 2 ép fogat is, hogy megtartsák a hidat.

A fogbeültetés és implantáció a ma elérhető megkorszerűbb fogpótlás eljárás; segítségével teljes értékűen pótolhatóak elvesztett vagy kihúzott fogaink. Az így készült fogpótlás teljesen önhordó, nem kell károsítani a környező fogakat, ugyanis a beültetett fém implantátum mesterséges foggyökérként támasztja alá a posztra felépített mesterséges fogat.

 

A fogbeültetés Budapesten is egyre népszerűbb, köszönhetően az egyre nagyobb számban idelátogató külföldi páciensnek. Nyugat-Európában és a tengerentúlon ugyanis a fogbeültetés költségei a budapeti árak sokszorosa is lehet, nem ritkán több százezer vagy akár 1 millió forint is lehet egyetlen fogbeültetés ára.

Jóllehet a hazai állami egészségbiztosító pénztár még nem támogatja ezeket a beavatkozásokat, mivel esztétikai fogászati kezelésnek minősülnek, egyre több magán-egészségbiztosító viszont finanszírozza ezeket a komplex és költséges kezeléseket is. Az ezzel a módszerrel készült fogpótlás élettartama a leghosszabb; akár negyven évnél is több lehet a beültetett fog várható élettartama.

Ti csináltatnátok ilyen módon fogpótlást? A kezelés elég hosszadalmas, ráadásul korántsem fájdalommentes beavatkozásról van szó. Az eredmény azonban magálrt beszél: az új, beültetett fog a természetes fogakkal teljesen megegyező esztétikai tulajdonságokkal bír, a beültetett titán-implantátum teherbírása pedig még a természetes, eredeti foggyökereknél is nagyobb.


Posted by rekasiszilvi at 7:12 AM EDT
Updated: Saturday, 13 October 2012 7:15 AM EDT

Newer | Latest | Older